ΑΡΧΙΚΗ / Προστασία Προσωπικών δεδομένων

απολυμανση • απεντομωση • μυοκτονια • μικροβιοκτονια

Προστασία Προσωπικών δεδομένων

Τι είναι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι οι διαδικασίες εκείνες που πραγματοποιούνται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα (data) προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, αποθήκευση, καταχώρηση, προσαρμογή, οργάνωση, διάρθρωση, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή προσωπικών δεδομένων.

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε γιατί και πως

Δεδομένα επίσκεψη και πλοήγηση στον ιστότοπό μας
Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση στον ιστότοπο του apolymanseis.biz γίνεται καταγραφή της διεύθυνσης δικτυακού πρωτοκόλλου του χρήστη και των δεδομένων σύνδεσης, μέσω των οποίων όμως δεν αποκαλύπτονται αναγνωρίσιµα στοιχεία της φυσικής ταυτότητας του χρήστη, αλλά αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και µόνο για στατιστικούς λόγους επισκεψιμότητας του ιστότοπού μας. Επιπλέον, συλλέγονται cookies, τα οποία είτε είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του ιστότοπού μας είτε μη απαραίτητα κι έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας κατά την πλοήγησή σας στον ιστότοπό μας. Η επεξεργασία αυτών των δεδομένων γίνεται με σκοπό να έχετε την δυνατότητα πρόσβασης στις σελίδες και πληροφορίες του ιστότοπού μας.

Φόρμα επικοινωνίας (Contact Form)
Εφόσον χρησιμοποιήσετε τις φόρμες επικοινωνίας μας για να επικοινωνήσετε με τον ιστότοπο μας, συλλέγουμε ως μόνο υποχρεωτικό προσωπικό στοιχείο τη διεύθυνση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με τη συγκατάθεσή σας, ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Τα στοιχεία σας δεν αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων (database).

Σχόλια (Comments)
Όταν οι επισκέπτες αφήνουν σχόλια στον ιστότοπο, συλλέγουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα σχολίων όπως επίσης τη διεύθυνση IP του επισκέπτη και τη συμβολοσειρά (strings) του χρήστη του προγράμματος περιήγησης ώστε να αντιμετωπίσουμε τυχόν ανεπιθύμητα μηνύματα.

Πολυμέσα (Multimedia)
Εάν μεταφορτώνετε εικόνες στον ιστότοπο, θα πρέπει να αποφύγετε τη μεταφόρτωση εικόνων με ενσωματωμένα δεδομένα τοποθεσίας (EXIF GPS) διότι οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και εξαγωγή οποιωνδήποτε δεδομένων τοποθεσίας από εικόνες στον ιστότοπο.

Συμπεριφορά των Cookies
Αν αφήσετε ένα σχόλιο στον ιστότοπό μας, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον ιστότοπό σας σε cookies. Αυτά είναι για την δική σας ευκολία, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας πάλι όταν αφήσετε ένα άλλο σχόλιο. Αυτά τα cookies θα διαρκέσουν για ένα έτος.

Αν έχετε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε στον ιστότοπο, θα δημιουργήσουμε ένα προσωρινό cookie για να προσδιορίσουμε αν ο φυλλομετρητής (browser) σας δέχεται cookies. Αυτά τα cookies δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες και θα διαγραφούν μόλις κλείσετε τον φυλλομετρητή σας.

Όταν συνδεθείτε, θα δημιουργηθούν επίσης διάφορα cookies για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σύνδεσης και τις επιλογές οθόνης. Τα cookies εισόδου διαρκούν για δύο ημέρες και τα cookies επιλογών οθόνης διαρκούν για ένα χρόνο. Αν επιλέξετε “Να με θυμάσαι”, η σύνδεσή σας θα παραμείνει για μία ημέρα. Αν αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας, τα cookies σύνδεσης θα καταργηθούν.

Εάν επεξεργαστείτε ή δημοσιεύσετε ένα άρθρο, ένα επιπλέον cookie θα αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το cookie δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και υποδεικνύει απλώς το post ID του άρθρου που μόλις επεξεργαστήκατε. Λήγει μετά από 1 ημέρα.

Περιεχόμενο που ενσωματώνεται στον apolymanseis.biz από άλλους ιστότοπους
Τα άρθρα σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν ενσωματωμένο περιεχόμενο (π.χ. βίντεο, εικόνες, άρθρα κ.λπ.). Το ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως αν ο επισκέπτης επισκεπτόταν τον άλλο ιστότοπο.

Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα για εσάς, να χρησιμοποιούν cookies, να ενσωματώνουν επιπλέον παρακολούθηση τρίτου μέρους και να παρακολουθούν την αλληλεπίδρασή σας με αυτό το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης της αλληλεπίδρασής σας με το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, εάν έχετε λογαριασμό και έχετε συνδεθεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Αυτές οι λειτουργίες δεν αφορούν το apolymanseis.biz

Νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων
H νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων πλοήγησης είναι το άρθρο 6 παρ. 1 στοιχ. στ΄ του Κανονισμού, καθώς τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου μας, αλλά και για τη βελτιστοποίησή του και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριακών μας συστημάτων.

Αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων
Τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών ή/και χρηστών των υπηρεσιών του ιστότοπου μας δεν διαβιβάζονται σε τρίτους αποδέκτες, με εξαίρεση την περίπτωση όπου παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για το σκοπό αυτό ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων ή εάν αυτό είναι απαραίτητο για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωσή μας.

Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων
Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και επισκεπτών του ιστότοπου μας χρησιμοποιούμε ασφαλή σύνδεση (https://) και μέτρα ασφαλείας δεδομένων για την αποτροπή του κινδύνου απώλειας, κακής χρήσης, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και κοινοποίησης των προσωπικών σας πληροφοριών.

Plugins για σύνδεση με μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Στις ιστοσελίδες μας ενσωματώνονται διεπαφές (links) εφαρμογών μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή πρόσθετα (Plugins) υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εταιρίες Facebook, Twitter κλπ. Με τα πρόσθετα αυτά μπορεί να μεταφέρονται πληροφορίες στην αντίστοιχη πλατφόρμα για εσάς, χωρίς αυτό να γίνεται άμεσα αντιληπτό. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν τον αριθμό ταυτοποίησης χρήση της πλατφόρμας, τις ιστοσελίδες που έχετε επισκεφθεί κλπ. Τα Plug-ins διέπονται από την πολιτική προστασίας δεδομένων της εκάστοτε υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχουν καμία σχέση με το apolymanseis.biz.

Τι δικαιώματα έχετε

Όσον αφορά την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, έχετε τα εξής δικαιώματα:

  1. Δικαίωμα πρόσβασης, δηλ. το δικαίωμα να πληροφορηθείτε εάν τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία.
  2. Δικαίωμα διόρθωσης, δηλ. το δικαίωμα να απαιτήσετε τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  3. Δικαίωμα διαγραφής, δηλ. το δικαίωμα να ζητήσετε να διαγραφούν τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν.
  4. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας όταν η ακρίβεια των δεδομένων αμφισβητείται, είναι παράνομη ή για άλλους λόγους.
  5. Δικαίωμα φορητότητας, δηλ. το δικαίωμα να ζητήσετε να λάβετε τα δεδομένα που σας αφορούν σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να διαβιβασθούν τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
  6. Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, εκτός αν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας.

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθυνθείτε – χωρίς χρέωση – στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της εταιρίας, αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλ. διεύθυνση E-mail: info@apolymanseis.biz

Δικαίωμα καταγγελίας
Σύμφωνα με τον Κανονισμό αριθ. 679/2016, έχετε το δικαίωμα, εάν θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά σας όσον αφορά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία εδρεύει στην Αθήνα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23) και στο τηλέφωνο 2106475600 και φαξ 2106475628 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας complaints@dpa.gr.